Vad gör jag med ett citat som hittats i kontrollen?

Ibland hittas ett citat i din uppsats och markeras som en likhet av Scribbrs Plagiatkontroll, eftersom citatet också hittades i en annan källa.

Ett citat som hittas är inte en form av plagiering. Det är dock viktigt att du har lagt till en referens till detta citatet. Nedan förklarar vi kort reglerna för citering enligt APA-stilen.

Citat med färre än 40 ord

När du citerar en del av en text med färre än 40 ord använder du dubbla citationstecken precis innan och efter citatet. Efter det skriver du författaren, året och sidnumret.

Exempel: Citat med färre än 40 ord
Enligt Van Persie (2014) är definitionen av fotboll, ”att springa fram och tillbaka med varandra och den som får flest poäng vinner” (p. 15).
En känd fotbollsspelare sa en gång, ”att spela fotboll med varandra på en vacker söndagseftermiddag är det bästa som finns” (Sneijder, 2013, pp. 2-3).

Citat med fler än 40 ord

Om citatet innehåller fler än 40 ord, placerar du citatet i ett eget block som börjar på en ny rad och som är indraget i sin helhet.

Exempel: Citat med fler än 40 ord

Det skrevs mycket om Scribbrs tvåårsfirande i pressen:

Eftersom Scribbr nu är två år gammalt firar vi med att introducera en ny version av APA-generatorn. Nu när fler och fler studenter använder sig av APA-generatorn, tycker grundarna att det är hög tid för en ny version. APA-generatorn är populär eftersom APA-stilen har så många undantag. Det resulterar att många studenter har svårt att förstå sig på APA-stilen. Därför sparar APA-generatorn tid åt många studenter. (Schlagers, 2014, p. 3)